Licht, goed eten zonder zuivel en tarwe
Voor uitgeverij Becht deed ik recent de eindredactie van de vertaalde teksten voor het kookboek Licht van Hugh Fearnley-Whittingstall. Inmiddels heeft Fearnley-Whittingstall, de drijvende kracht achter het River Cottage-imperium in Devon, Engeland, al heel wat titels op zijn naam staan, waarvan een aantal inmiddels ook in het Nederlands is vertaald. Natuurlijk is er beststeller Veg! (een van de allereerste boeken alleen over groentes), maar ook Drie – de lekkerste drie-eenheid op het bord in het Nederlands verschenen.
Licht heeft één insteek: gezonde recepten voor elke dag ZONDER tarwe en ZONDER zuivel. Het geeft massa’s inspiratie voor al die mensen die wel eens willen minderen met zuivel en tarwe, maar wel lekker willen blijven eten. Fijn bijkomend voordeel is dat het boek veel recepten bevat die binnen 20 minuten op tafel staan.
Het boek verschijnt in het voorjaar van 2015 bij uitgeverij Becht.