Oude tijdschriften Ariadne Handwerken

Oude haak- en handwerken boeken en tijdschriften – daar word ik altijd erg blij van. Afgelopen weekend was een topweekend: in een kringloopwinkel stuitte ik op een stapeltje oude Ariadnes, uit 1968-1970 en een paar uit 1979. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen! Heerlijk serieus kijkende mannen in gehaakte pullovers en oerdegelijke patronen voor pannenlappen – ze staan er allemaal in. Met als topper de zwoele dames met het gehaakte tepel-bedekkende ringenvest. (Bij de Haakbrigade haken we met de kinderen ook wel eens om van die gordijnringen heen, maar deze toepassing hadden we nog niet bedacht.) Kijk zelf maar.

DSCN1274 DSCN1276 DSCN1275DSCN1278 DSCN1272 DSCN1268 DSCN1269 DSCN1270

En dan hier het ringenproject – een lekker luchtig – tja, wat is het eigenlijk? – zomers hesje. Ideaal voor al die gelegenheden waarbij je niet hoeft te bewegen en de hele avond bevallig op een stoel (al dan niet met of zonder gitaar op schoot) kan blijven hangen.

DSCN1279 DSCN1280 DSCN1281

En als uitsmijter deze advertorial avant la lettre: haken en roken, een (g)oude(n) combinatie!

DSCN1271

This Post Has One Comment

  1. Arianne

    Hoi Tanja, dank voor je reactie – wat leuk! Het patroon voor de ‘fijne jurk’ staat in Ariadne Handwerken nr. 282, juni 1970. Die heb ik ook in pdf, dus kan ik je wel mailen. Naar die twee gele truitjes heb ik al flink lopen zoeken, maar die heb ik (nog) niet teruggevonden. Mocht ik ze tegenkomen laat ik dat zeker even horen! Groet! Arianne

Leave a Comment