Tip: Green Kitchen Stories

Zo veel mogelijk groenten en zo min mogelijk voorbewerkt eten. Oja, en meer peulvruchten en minder vlees. En minder suiker en meer variatie in granen. Dat is wat we vandaag de dag thuis op tafel proberen te zetten. Liefst zou ik ook minder brood, minder melk en alleen maar met lokaal geteelde seizoensgroenten willen eten (liefst niet verpakt in plastic), maar dat kunnen mijn hersenen – die gewoontegetrouw het liefste leunen op vaste gewoontes – nog niet aan. Daarom pakken we het nu stap voor stap aan, stukje bij beetje.

Een grote hulp bij de ommezwaai thuis zijn de talloze gezonde-voeding-blogs. In mijn Favorieten staan sites als Puur Homemade (heerlijke recepten, mooie site! ;-)), Kinderen kunnen prima anders eten (veel praktische tips voor iedereen met kinderen aan de eettafel) en Bluebelle (de schrijvers van de bestseller Easy Peasy).

Ook doe ik elke keer weer veel inspiratie op bij het Engelstalige blog Green Kitchen Stories. Hier schrijven de in Stockholm wonende David en Luise over hun belevenissen en vondsten in de keuken, alles gezond, groen en vegetarisch. De foto’s zijn jaloersmakend prachtig, de tips en recepten stuk voor stuk bijzonder.
Recent verscheen in Nederland hun eerste boek bij uitgeverij Becht. Meer dan 250 pagina’s kookplezier voor € 19,95, dat is echt niet duur.

The–Green_Kitchen

Mijn favoriete recept is deze Indiase linzensoep – die moet je echt proberen!
Zelfs degenen die huiveren bij de gedachte aan linzensoep zullen na het proeven van deze heerlijke variant met zoete aardappel en wortel toegeven dat linzensoep ook best wel lekker kan zijn.
Ik heb hem nu al een paar keer gemaakt en deze soep verveelt nooit. Tip: in plaats van alle losse kruiden gebruik ik 2 of 3 eetlepels van de Curry Madras-kruiden van Jonnie Boer (gewoon te koop bij de Albert Heijn, ergens bovenin het kruidenschap). Succes verzekerd!

Lentil-soup_small

Leave a Comment