David Frenkiel en Luise Vindahl delen op hun blog The Green Kitchen Stories heerlijke, gezonde vegetarische recepten die opvallen door hun originaliteit. In 2013 verscheen hun eerste boek, The Green Kitchen. Dit boek, dat direct werd vertaald, ontving veel enthousiaste en lovende recensies over de hele wereld.  Green Kitchen Travels is het tweede kookboek van David Frenkiel en Luise Vindahl. En ik kreeg van uitgeverij Becht de eer de eindredactie en een deel van de redactionele coördinatie te mogen doen.

Redenen om dit boek onmiddellijk aan te schaffen:

  • geheel vegetarisch, het merendeel van de recepten is zelfs veganistisch en van nature glutenvrij
  • lekkere recepten met veel groentes, goede vetten, plantaardige melk, natuurlijke zoetstoffen, volkoren granen, peulvruchten, zaden, noten en fruit
  • prachtige fotografie
  • leuke verhalen en zelfs tips voor het reizen met kinderen
  • maar vooral: heel veel inspiratie in de vorm van recepten. Zoals wafels met pompoen, noedelloze pad thai, met chermoula gemarineerde bloemkool of de wontons verpakt in rijstpapier. Er staat zelfs een recept in het boek voor chocoladetaart zonder meel.

Kijk vooral ook even op het blog van David en Luise. Probeer in ieder geval eens de niet te versmaden linzensoep!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *